Pink Lady Wedding Food Photographer of the Year 2022

In Coronatijd ben ik mij als Journalistieke Trouwfotograaf (door alle geannuleerde bruiloften) gaan richten op andere soorten fotografie.
En wat is gebleken? Mijn ❤ is ook sneller gaan kloppen van Boudoir & Food Photography!
Dit laatste komt dankzij de mooie en lekkere food-inspiratie van mijn vriend @fikkenenbikken.

Ik deed de afgelopen twee jaar ook amper nog mee met internationale fotowedstrijden, maar…. I’m back 🔥
Meedoen aan de internationale Pink Lady® Food Photographer of the Year competition was nieuw voor mij.

Pink Lady Food Photographer of the Year

Pink Lady is één van de grootste internationale food fotowedstrijden, met jaarlijks meer dan 80.000 inzendingen van fotografen uit maar liefst 96 landen.
Op 7 mei 2022 was dit item over de wedstrijd te zien op het Amerikaanse CBS News en zie je op het einde van het filmpje ook mijn winnende foto voorbij komen:

Momenteel zijn alle winnende foto’s te bekijken op exposities in Madrid en Bristol.
Neem een kijkje op de website van Pink Lady voor alle data en locaties.

Het verhaal achter mijn winnende foto

Ik ben ongelooflijk trots dat ik de titel van ‘The Champagne Taittinger Wedding Food Photographer’ heb gewonnen met de eerste foto in deze blogpost (de zuur kijkende dame bij de taart).
Er wordt me vaak gevraagd wat ‘het verhaal is achter deze foto’ en dit vind ik erg leuk om te vertellen.

Ik was uitgenodigd als journalistieke trouwfotograaf en storyteller om een chique bruiloft in Nederland vast te leggen.
Alles was tot in de puntjes en op koninklijk niveau verzorgd. Zelfs de bruidstaart was besteld bij de hofleverancier van het Nederlandse koningshuis.

Alleen ging er iets mis met het hazelnootschuim en de kamertemperatuur en ik zag dat enkele gasten moeite hadden om de teleurstelling hierover in hun expressie te verbergen.
De dame op de foto verzocht mij expliciet te vermelden dat haar gezicht vertrok omdat iemand op dat moment op haar teen stond.
Ze is echter achteraf (en na een paar telefoontjes) wel heel blij met deze foto. Ze draagt er zelfs een verkleind exemplaar van in haar handtas, omdat ze er trots op is dat deze foto meerdere awards heeft gewonnen.

Ze kan nog steeds niet geloven dat deze foto zoveel aandacht krijgt, met haar gezicht in deze staat van zijn 😂
Ik snap het juist heel goed, omdat het zo écht is. Een trouwdag is namelijk meer dan alleen een lach en een kus. Door alle emoties te omarmen op een bruiloft en daar met een knipoog en zelfspot naar te durven kijken, krijg je de mogelijkheid om een veel mooier en realistischer verhaal te vertellen, zoals de speciale dag écht was.

Shortlisted foto’s Pink Lady Food Awards

Genoeg over weddings en weer terug naar food: meerdere food foto’s die ik heb gemaakt op bruiloften, zijn geselecteerd voor de shortlist van de Pink Lady Food Awards, onder andere voor de categorieën Food on the table, Wine Photographer of the Year en Food for Family :

Benieuwd naar de volledige Pink Lady shortlist?
Je kunt alle inspirerende, waanzinnige en wereldwijde inzendingen HIER bekijken.

Voor mij persoonlijk was het een aangename verrassing tijdens alle Coronaperikelen om eens uit mijn comfort zone te stappen. Supertof dat dit zo positief heeft uitgepakt en… het smaakt naar meer!

Wordt vervolgd 🙂

Contact

Posted byMaris